• Advertisement

Nybörjare - Läs detta innan du köper kampfisk.

Frågor & svar om Betta splendens, vår vanligaste kampfisk

Nybörjare - Läs detta innan du köper kampfisk.

Inläggav Landbier » tor 25 dec 2014, 11:25

På sista tiden har jag hört många historier som slutat i dödsfall för kämparna. Detta grundar sig oftast i att zoobutiker lurar i folk att köpa ett par honor till den fina hanen dom hittat och sedan låter dom gå i ett och samma akvarium.

Detta grundar sig oftast i okunskap om kampfiskarnas natur, sen finns säkerligen ett intresse av merförsäljning också.

Dom kallas inte för kampfiskar utan skäl!

En kampfisk-hanne ska INTE gå med honor, förutom vid lek. Vid lek ska sammankomsten vara välplanerad och övervakas så båda fiskarna är redo för lek.

Honor kan däremot bo i ett kollektiv. Då bör honorna introduceras till akvariet samtidigt, då minskas risken att någon hona blir utsatt för mobbning, stress och ev. dödsfall. Gömställen i form av växter, rötter och grottor är viktiga som en del av inredningen.

En annan trend ifrån zoobutikerna är att sälja mindre akvarium och då brukar dom rekomendera just kampfisk som invånare. En vuxen kampfisk behöver lite simyta för att trivas. Köp inte akvarier som du ska ha kampfisk i som är mindre än 20 liter.

En vänligt menad uppmaning till nybörjare. Ska ni ha både hanar och honor, låt dom gå i separata akvarium så inga onödigt dödsfall sker. Lycka till med era kämpar! ;)

// mvh Landbier
Användarvisningsbild
Landbier
 
Inlägg: 143
Blev medlem: sön 18 apr 2010, 14:47
Ort: Borås

Återgå till Frågor & svar om Siamesisk kampfisk

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster

cron